Moka torta

Sastojci

- 5 jaja
- 150 g šećera
- 200 g čokolade
- 2 kašičice kakaoa
- 200 g maslaca
- 50 g skrobnog brašna
- 150 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 vanilin-šećer
- 80 g mlevenih lešnika

Fil

- 1 dl jače instant kafe skuvane u mleku
- 3 žumanceta
- 1 jaje
- 10 g skrobnog brašna
- 160 g šećera u prahu
- 2 dl slatke pavlake
- malo soli
- 100 g maslaca

Priprema

Otopite maslac, čokoladu i kakao. Penasto umutite žumanca s vanilin-šećerom, pa umešajte čokoladu i maslac.

Posebno pomešajte obe vrste brašna s praškom za pecivo i lešnicima, pa to pomalo dodajte pripremljenoj smesi naizmenično sa čvrsto umućenim snegom od belanaca. Smesu sipajte u kalup i pecite na 175 stepeni oko 50 minuta. Ohladite biskvit, pa ga presecite dva puta vodoravno.

Fil: Mešajte na pari skuvanu instant kafu, žumanca, jaje, skrobno brašno i šećer u prahu. Ohladite smesu, pa umešajte izmiksani maslac i umućenu slatku pavlaku. Stavite prvu koru biskvita koru na dno poslužavnika. Premažite je slojem kreme, poklopite drugim biskvitom, nanesite drugi sloj kreme i stavite treću koru. Premažite tortu kremom i ukrasite čokoladom.