Ovaj praznik, koji se slavi u krugu najdražih, osim ofarbanih jaja, zahteva i zanimljivo ukrašavanje stola da bi sve bilo u duhu proleća
Kada spremite sva jela koja ste planirali za ovaj praznik, potrudite se da i sto na kom ćete ih tog dana servirati bude poseban i zanimljiv.
Uz nekoliko dobrih ideja koje vam donosimo i sa minimalnim finansijskim ulaganjima napravićete pravu prazničnu atmosferu u kojoj će uživati cela porodica.
Dekorišite escajg
Salvetu u nekoj vedroj boji savijte u pravougaonik, na nju stavite escajg, pa sve to uvežite nekom zanimljivom trakom i stavite pored tanjira ili na tanjir.
Jaja su glavna
Jaja zauzimaju centralni deo stola jer su ipak ona glavni simbol Uskrsa. Stavite ih u korpicu ukrašenu veštačkom travom ili ih jednostavno stavite u veću teglu koju ste ukrasili po sopstvenoj želji.
Cveće je obavezno
Jedan lep i bogat cvetni buket idealan je za dekoraciju uskršnjeg stola. S njim će uz malo mašte sto biti svečan, otmen i drugačiji. Vedre boje cveća uneće pravu radost u vaš dom.
Pilići od jaja
Od kuvanih jaja možete da napravite zanimljive piliće. Uzmite jedno kuvano jaje i ogulite ga. Jedan kolutić šargarepe iseckajte nožem tako da dobijete oblik kreste i taj deo stavite na vrh jajeta. Od drugog komadića napravite kljun i stavite ga sredinu belanceta. Od karanfilića ili zrna bibera napravite oči i dobijeno pile stavite na neki ukrasni tanjirić ili činiju obloženu zelenom salatom.
Uskršnji zeka od salvete
Salvete u obliku zeca zanimljiv su dodatak, a najmlađi će im se posebno obradovati. Ukoliko ne umete da ih napravite, jednostavnije je da kupite one koje imaju neki uskršnji motiv. Takođe, i jaja možete dekorisati u zeca pomoću obične salvete. Zarolajte je i zavežite ukrasnom tračicom oko jajeta, koje će dobiti uši i postati zec. Na jajetu nacrtajte oči, njušku i brkove da bi vaš zeka dobio i lice.