SASTOJCI
- 2 krompira
- 4 mlade tikvice
- maslinovo ulje
- so, biber
PrIprema
1. U slanu vodu stavite krompir isečen na kockice da prokuva. Posle pet minuta dodajte tikvice.
2. Kuvajte na umerenoj vatri još petnaestak minuta. Ocedite vodu, pobiberite i stavite maslinovo ulje po ukusu.
Musaka od blitve
SASTOJCI
- 600 g blitve
- 300 g mlevenog junećeg mesa
- veza peršuna
- 2 kašičice ulja
- 2 kašičice začina od sušenog povrća
- prstohvat soli
Priprema
1. Blitvu očistite i operite u vrućoj vodi. Meso propržite na kašičici ulja. Dodajte kašičicu začina od sušenog povrća i seckan peršin. U vatrostalnu posudu stavite pola blitve, potom meso, pa dodajte i drugu polovinu blitve. Prelijte toplom vodom da omekša, dodajte ulje i pospite začinom od sušenog povrća.
2. Stavite prevrnuti manji tanjir da sve zajedno pritisne, a odozgo prekrijte aluminijumskom folijom i pecite u rerni oko sat vremena na umerenoj temperaturi.
SASTOJCI
- 600 g blitve
- 300 g mlevenog junećeg mesa
- veza peršuna
- 2 kašičice ulja
- 2 kašičice začina od sušenog povrća
- prstohvat soli
Priprema
1. Blitvu očistite i operite u vrućoj vodi. Meso propržite na kašičici ulja. Dodajte kašičicu začina od sušenog povrća i seckan peršin. U vatrostalnu posudu stavite pola blitve, potom meso, pa dodajte i drugu polovinu blitve. Prelijte toplom vodom da omekša, dodajte ulje i pospite začinom od sušenog povrća.
2. Stavite prevrnuti manji tanjir da sve zajedno pritisne, a odozgo prekrijte aluminijumskom folijom i pecite u rerni oko sat vremena na umerenoj temperaturi.