Pita od meda i cimeta

Shutterstock

RECEPT

SASTOJCI

Za koru

- 3 jajeta
- 3 kašike meda
- 200 g šećera
- 2 pune kašike cimeta
- 60 g masti
- 500 g mekog brašna
- 1/2 kesice praška za pecivo

Fil

- 7,5 dl mleka
- 4 pune kašike oštrog brašna
- 150 g šećera
- 2 kesice vanilin-šećera
- 200 g putera

PRIPREMA

1. Za kore umutite jaja, pomešajte ih sa medom, šećerom i cimetom i prokuvajte na laganoj vatri uz mešanje. U još toplu masu dodajte mast. Prosejte brašno, pomešajte ga s praškom za pecivo, izručite na dasku za mešenje, napravite udubljenje i tu izručite mešavinu jaja i meda. Umesite glatko testo i podelite ga na četiri dela. Razvucite tanke kore istih dimenzija i pecite na prevrnutom plehu. Prohladite.
2. Za fil od mleka oduzmite desetak kašika i umutite s brašnom. Ostatak mleka skuvajte sa šećerom i vanilin-šećerom. U vruće mleko polako dodajte umućeno brašno i kuvajte sve dok se fil ne zgusne. Penasto umutite puter i u njega muteći mikserom polako dodajte fil od mleka.
3. Premažite kore filom, poslednju koru takođe prefilujte.