RECEPT
SASTOJCI:
- 4 bataka s karabatacima
- senf
- malo ruzmarina
- 2-3 kašike vorčester sosa
- 1 kašičica meda
- 1 mala konzerva piva
- 50 g suvih šljiva
- 1 kašika brašna
- malo ulja
- so, biber
PRIPREMA
1 Razdvojte batake i karabatake, namažite ih senfom i istrljajte ruzmarinom (možete da skinete kožicu, ali nije neophodno).
2 U činiji pomešajte vorčester sos i med. Piletinu marinirajte u ovoj smesi nekoliko sati. Pomešajte pivo i brašno i time prelijte piletinu. Dodajte suve šljive. Posolite i pobiberite. Pokrijte folijom i stavite u rernu da se peče. Pred kraj pečenja sklonite foliju da piletina dobije lepu, rumenu koricu.
Limunada s jagodama
SASTOJCI
- 600 g svežih jagoda
- 2 limuna
- med
- 6 šolja (od 2 dl) vode
PRIPREMA
1 Jagode očistite, operite i isecite na polovine. Limun ogulite i isecite na četvrtine.
2 Voće ubacite u blender, dodajte 2 čaše vode, meda po ukusu i sve zajedno dobro izmiksajte. Probajte, ukoliko je potrebno, dodajte još meda i preostale 4 čaše vode i ponovite postupak.
3 Napitak poslužite rashlađen i pijte ga između obroka.
SASTOJCI
- 600 g svežih jagoda
- 2 limuna
- med
- 6 šolja (od 2 dl) vode
PRIPREMA
1 Jagode očistite, operite i isecite na polovine. Limun ogulite i isecite na četvrtine.
2 Voće ubacite u blender, dodajte 2 čaše vode, meda po ukusu i sve zajedno dobro izmiksajte. Probajte, ukoliko je potrebno, dodajte još meda i preostale 4 čaše vode i ponovite postupak.
3 Napitak poslužite rashlađen i pijte ga između obroka.