Recept
ZA SPASOVDAN SPREMITE CICVARU: Ispoštujte stare običaje a evo kako to da napravite
Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici sutra obeležavaju Vaznesenje Gospodnje, praznik koji je u narodu poznat kao Spasovdan.
Prema narodnom običaju, na taj dan se klalo jagnje i spremala se cicvara.
A da li znate recept za cicvaru? Ne brinite, jednostavno je a tako zdravo i ukusno.
Sve što vam je potrebno je:
- 3 dl mleka
- 1 dl ulja
- 100 gr kukuruznog brašna
- 2 kašike kajmaka
- 2 kašike sira
- 1 čaša pavlake
- malo soli
Foto: Profimedia
Postupak:
U dublju posudu staviti mleko da se greje. Za to vreme izgnječite sir, dodajte ulje, kajmak i pavlaku pa sve zajedno stavite u posudu sa mlekom. Kada smesa provri, polako, uz stalno mešanje dodajte kukuruzno brašno.
Mešajte dok se smesa ne zgusne. Sklonite sa vatre, pa prohladjeno poslužite uz kiselo mleko ili jogurt.