UKUSNA I DIJETALNA: Probajte čorbu od jagoda, idealna za letnje dane
Supa od jagoda trebalo bi slatkoćom da oduševi nepce baš svakog sportiste, ali i sladokusca.
Ova supa, između ostalog, sadrži vlakna, vitamine i minerale i čak i malu količinu proteina. Izvrsna je i ohlađena i, kao takva, izrazito prikladna za konzumiranje u nadolazećim vrućim danima.
Sastojci:
- 300 g jagoda
- 200 g karfiola
- 3 dcl nezaslađenog pirinčanog mleka
- 1 belance
- 1 prstohvat soli
Priprema:
1. Belance ručnim mikserom izmiksajte u penu
2. Karfiol kuvajte dok u potpunosti ne omekša
3. Štapnim mikserom izmiksajte kuvani karfiol i 200 g jagoda kako biste dobili pire
4. U posudi za kuvanje u trajanju od 5 minuta kuvajte pire, nezaslađeno pirinčano mleko, šlag od belanaca i 100 g jagoda, koje prethodno narežite na komade željene veličine.
(Index)