Sastojci
♦ 600 g pilećih grudi
♦ 1/2 šoljice prezli
♦ malo aleve paprike
♦ 1/2 šoljice oraha
♦ 1/4 šoljice peršuna
♦ 1 belance
♦ 1 kašičica senfa
♦ so, biber
Priprema
Zagrejte rernu na 250 stepeni. U dubokom tanjiru izmešajte prezle, alevu papriku, malo soli i bibera na vrh noža. Sameljite orahe i peršun, ubacite ih u smesu s prezlama i dobro sjedinite. U drugoj činiji dobro umutite belance i senf. Komad po komad mesa umačite u mešavinu belanceta, pa u mešavinu s prezlom i orasima, ali samo jednu stranu mesa, drugu ostavite kao što je i bila. Poslažite ih u podmazanu tepsiju, a stranu koja je umočena u smesu okrenite prema gore. Prelijte s malo maslinovog ulja i pecite dok meso ne dobije zlatnosmeđu nijansu.
Pileće grudi s orasima
Objavljeno
18.05.2012. 23:51h
→ 01.06.2017. 0:00h