Sezona višnji je u punom jeku. Ovo kiselkasto-slatko voće možete iskoristiti za pripremu poslastica, kompota, sirupa za razređivanje, ali i ukusnog višnjevca - slatkog aperitiva kojeg svi volimo.
Ako ga još nikada niste pravili ili pak želite isprobati neku novu tehniku, ovaj recept je kao stvoren za vas. Donosimo recept za najjednostavniji višnjevac.
Sastojci:
- Višnje
- Rakija
- Šećer
- Staklena tegla
Postupak pripreme:
1. Višnje operite i uklonite peteljke i lišće.
2. Na dno veće tegle poslažite red višanja.
3. Potom preko njih posipajte šećer u debljem sloju.
4. Preko sloja šećera ponovno poslažite red višanja, pa red šećera.
5. Ponavljajte postupak sve dok tegla nije napunjena gotovo do vrha.
6. Teglu s višnjama odložite na sunce i poklopite s tanjirićem (nikako s poklopcem).
7. Kada se šećer potpuno otopi, teglu do vrha napunite rakijom, lagano promešajte i zatvorite poklopcem.
8. Višnjevac odložite u osavi i ostavite da odstoji barem mesec dana.