UBISTVO IRINEJOVOG ROĐAKA Trojica pritvorenih imaju alibi za zločin?

Alen Kurina (25), Stefan Vilotijević (21) i Branislav Jovin (28), kojima je pre dva dana određen pritvor zbog sumnje da su počinili teško ubistvo subotičkog preduzetnika Mirka Milićevića (42), na saslušanju pred tužiocem negirali su krivicu, tvrdeći da imaju i alibi, saznaje Kurir.

Viši sud u Subotici odredio im je pritvor nakon saslušanja, dok su ostalih devetoro uhapšenih, zbog sumnje da imaju saznanja o ovom zločinu, pušteni da se brane sa slobode uz meru zabrane napuštanja boravišta.

Oni su, međutim, kako Kurir nezvanično saznaje, na saslušanju tvrdili da nemaju nikakve veze sa ubistvom Milićevića, kao i da su u vreme izvršenja zločina bili na drugim lokacijama, a ne u Ulici Bože Sarčevića, gde je izrešetan Milićević. Njihov alibi, kako su navodno tvrdili, mogu da potvrde brojni svedoci, ali i snimci sigurnosnih kamera iz nekoliko lokala u kojima su kobne noći boravili.

Kako Kurir saznaje, policija je navodno otkrila da je uhapšeni Kurina, koji je označen kao vođa kriminalne grupe koja se bavi dilovanjem droge i oružja, bio u sukobu sa ubijenim Milićevićem, što je predstavljeno i kao motiv zločina.

I. M.