Piletina u jogurt-sosu i brzi sladoled Džejmija Olivera

.

SASTOJCI

- 1/2 kg piletine
- 3 dl jogurta
- malo majčine dušice
- ulje za prženje

Marinada

- 2 kašike ulja
- 1/2 kašike aleve paprike
- 1 mala glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- so, biber

PRIPREMA

1 Štapnim mikserom (ili u blenderu ) sjedinite sve sastojke za marinadu. Piletinu isečenu na šnicle dobro uvaljajte u dobijenu smesu i pržite na zagrejanom ulju sa obe strane.
2 Pred kraj prženja meso zalijte jogurtom u koji ste umešali majčinu dušicu, malo krčkajte pa poslužite uz prilog i salatu po želji.

Brzi sladoled Džejmija Olivera

SASTOJCI

- 1/2 kg smrznutih malina
- 1/2 l gustog jogurta
- 1 kašika meda
- 1 čašica voćnog likera

PRIPREMA

1 Maline (jagode, borovnice ili drugo šumsko voće), jogurt i kašiku meda sipati u blender i miksati pa dodati čašicu voćnog likera i sve dobro sjediniti.

2 Serviranje: U činiju sipajte red mase za sladoled, pa je pospite mlevenom plazmom, i tako dva puta. Činije stavite u zamrzivač i poslužite kad se masa potpuno stegne.