UHAPŠEN: Pao mu mrak na oči, pa ubio majku?!

Facebook

Friđeš Balint (41) iz Horgoša uhapšen u subotu u blizini mesta Trešnjevac kod Kanjiže

HORGOŠ - Danonoćna potraga policije za Friđešom Balintom (41) iz Horgoša, osumnjičenim da je 4. avgusta ubio majklu Mariju Balint (66) u njihovoj porodičnoj kući u ovom pograničnom mestu, dala je rezultat - Balint je uhapšen juče u blizini mesta Trešnjevac kod Kanjiže.

Iako se sumnjalo da je nakon zločina majčinim automobilom „kija“ karavan metalik plave boje pobegao u Mađarsku, ispostavilo se da se krio na severu Bačke.

Friđeš je lociran na putu između Sente i Kanjiže, kod sela Trešnjevac, koje je svega tridesetak kilometara udaljeno od Horgoša.

- Policijska patrola zaustavila je vozilo u kom je bio osumnjičeni. Prilikom hapšenja nije pružao otpor. Doveden je u policijsku stanicu u Kanjiži, gde je saslušan. Osumnjičeni je priznao da je ubio majku. Određeno mu je zadržavanje do 48 sati, nakon čega će biti priveden nadležnom tužilaštvu - potvrdio je Kuriru izvor dobro upućen u ovaj slučaj.

Ženino telo u lokvi krvi pronašao je njen suprug Friđeš Balint stariji. Penzionisani direktor firme „Potiski vodovodi“ iz Horgoša stravičan prizor je zatekao po povratku iz Subotice. U cilju istrage ključni detalji krvave drame još nisu poznati. Friđeš mlađi je imao psihičke tegobe od kojih se lečio. Vrlo je verovatno da mu je kobnog popodneva, u iznenadnom naletu besa, pao mrak na oči, pa je, prema sopstvenom priznanju, ubio majku, a onda pobegao.

S. U.