STRADAO POD TRAKTOROM Radio je sve samo da bi zaradio, a od kada je dobio dete, nije birao posao!

Živeo je u jednoj sobi sa ženom i ćerkom. Maštao je o tome da im obezbedi udoban dom, kaže strina poginulog

Mnogo ga je grizlo to što svojoj devetogodišnjoj ćerkici ne može da priušti više... sa ženom i detetom je živeo u jednoj sobi, bez kupatila, sanjao je o tome da im obezbedi udoban dom, zato nije birao posao, poginuo je sa tom željom na umu - jadikovala je juče Milunka Mustafić, strina Dejana Boškovića (45), koji je u petak smrtno stradao u ataru sela Donje Vlase prilikom prevrtanja traktora.
- Bošković je sa suprugom i devetogodišnjom ćerkicom živeo u Ćurlini, a prekjuče je na poziv svog kuma Srđana Ilića (48) otišao da mu pomogne u seči ogrevnih drva. Traktor na koji su tovarili drva prevrnuo se pod još nerazjašnjenim okolnostima, a Dejan, na koga je vozilo palo, ostao je na mestu mrtav. Ilić, koji je upravljao traktorom, zadobio je teške telesne povrede, zbog kojih je zbrinut u niškoj bolnici.

Milunka kaže da je vest o nesreći užasnula celo selo.
- Po Ćurlini se brzo pročulo da se desila nesreća, ali nismo znali šta se tačno dogodilo, ni da li je mrtav Dejan ili Srđan. Naše crne slutnje su se obistinile kad je policija potvrdila da je Dejan ostao pod traktorom. To je bio jednom čovek, nema tog kome nije pomogao, svi su ga poštovali jer je bio vredan i pošten - priča kroz suze strina preminulog.

I Dragan Mustafić, brat od strica tragično nastradalog, potvrđuje da je on bio najvrednija osoba koju je poznavao.
- Imao je lepe planove za budućnost, radio je u Elektronskoj industriji kao bravar i varilac, lepo je zarađivao, a onda mu je firma propala. Nije se predavao, radio je sve samo da bi zaradio, a kad se oženio i dobio dete, tek tada nije birao posao. Brao je višnje, šljive, išao u Crnu Goru, u Nemačku, gde god je bilo kakvog-takvog posla, pristajao je da radi i za 500, 1.000 dinara po paklenoj vrućini i zimi samo da bi svojoj porodici obezbedio sve što treba. Samo socijalna pomoć mu je bila stalni prihod, a to nije bilo dovoljno da dovrši kuću - kaže Dragan.

Telo stradalog prebačeno je na Institut za sudsku medicinu.

Srđan Ilić u bolnici
PRIJAVA PROTIV VOZAČA

Srđan Ilić zadobio je u nesreći prelom ključne kosti, zbrinut je u niškoj bolnici i u stabilnom je stanju. Još se utvrđuje da li je do nesreće došlo zbog neispravnosti traktora ili je tragediji kumovao ljudski faktor. Iliću preti krivična prijava za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.