Vaša omiljena poslastica postaće još ukusnija uz pomoć ovog fantastičnog trika.
Nema osobe na svetu koja ne voli dobru šampitu koja se idealno slaže sa dobrom domaćom kafom i čašom kisele vode, piše stvarukusa.
Sastojci:
Za koru:
- 5 žumanaca
- 5 kašika šećera
- 5 kašika mleka
- 5 kašika brašna
- 5 kašika ulja
- 1 kašika kakaa
- 1 kašičica praška za pecivo
Za fil:
- 5 belanaca
- 2 kašike šećera
Za agdu:
- 15 kašika šećera
- 10 kašika vode
Priprema:
1. Za koru penasto umutite 5 žumanaca, dodajte 5 kašika šećera i 5 kašika mleka, pa dobro sjedinite sa mikserom. Zatim dodajte 5 kašika brašna, 5 kašika ulja, 2 kašike kakaoa i prašak za pecivo.
2. Mutite sve dok se sastojci ne sjedine u onu, glatku smesu, pa izlijte u kalup za torte i ispecite.
3. Za šlag umutite belanca u čvrst šam, pa postepeno dodavajte šećer, uz neprekidno mešanje mikserom.
4. Za agdu prokuvajte vodu sa šećerom, pa je, dok je vrela, sipati u šam od belanaca, takođe uz neprekidno mešanje mikserom.
5. Fil izlijte na koru, poravnajte i ostavite da se potpuno ohladi.