TRIK ISKUSNIH DOMAĆICA: Evo kako da napravite najukusniju šampitu!

Printskrin

Vaša omiljena poslastica postaće još ukusnija uz pomoć ovog fantastičnog trika.

Nema osobe na svetu koja ne voli dobru šampitu koja se idealno slaže sa dobrom domaćom kafom i čašom kisele vode, piše stvarukusa.

Sastojci:

Za koru:

- 5 žumanaca

- 5 kašika šećera

- 5 kašika mleka

- 5 kašika brašna

- 5 kašika ulja

- 1 kašika kakaa

- 1 kašičica praška za pecivo

Profimedia 

Za fil:

- 5 belanaca

- 2 kašike šećera

Za agdu:

- 15 kašika šećera

- 10 kašika vode

Profimedia 

Priprema:

1. Za koru penasto umutite 5 žumanaca, dodajte 5 kašika šećera i 5 kašika mleka, pa dobro sjedinite sa mikserom. Zatim dodajte 5 kašika brašna, 5 kašika ulja, 2 kašike kakaoa i prašak za pecivo.

2. Mutite sve dok se sastojci ne sjedine u onu, glatku smesu, pa izlijte u kalup za torte i ispecite.

3. Za šlag umutite belanca u čvrst šam, pa postepeno dodavajte šećer, uz neprekidno mešanje mikserom.

4. Za agdu prokuvajte vodu sa šećerom, pa je, dok je vrela, sipati u šam od belanaca, takođe uz neprekidno mešanje mikserom.

5. Fil izlijte na koru, poravnajte i ostavite da se potpuno ohladi.