Zdravo a lako
ZDRAVLJE PORODICE JE NAJVAŽNIJE: Napravite sami domaći kečap čiji ukus će vas oduševiti
Evo još jednog korisnog recepta uz pomoć koga ćete upotpuniti vašu zimnicu.
Svi znamo da su proizvodi kupljeni u prodavnicama prepuni konzervansa i veštačkih sastojaka, zato vam dajemo odličan i proveren recept za domaći kečap, piše opanak.rs
Za domaći kečap vam je potrebno:
- 4 litre paradajz čorbe
- 120 gr gustina
- 200 gr šećera
Foto: Profimedia
- 80 gr soli
- šoljica sirćeta
- pola kesice origana
Priprema:
Od 4 litre čorbe, odvojiti pola litre, da bude hladna i smešati sa svim ostalim sastojcima. Preostalu čorbu kuvati pola sata pa dodati razmućenu masu, kuvati sve zajedno 10 minuta uz povremeno mešanje.
Foto: Profimedia
Savet:
Ako planirate da vam duže stoji možete staviti jedan konzervans.