Sastojci:
♦ 4 veze blitve ili 600 g spanaća
♦ 1 glavica crnog luka
♦ 400 g mlevenog mesa
♦ 2 jajeta
♦ 1 pavlaka
♦ 1 kg krompira
♦ so, biber, biozačin
♦ šoljica mleka
Priprema:
Zelje oprati, iskidati na sitne komadiće i otkloniti deblji deo, potopiti ga u vrelu vodu da stoji oko 15 minuta, a u međuvremenu prodinstati luk, dodati meso, malo propržiti, dodati so, biber i biozačin (ko voli može dodati i dve kašike pirinča). Očistiti krompir, narezati ga na kriške i ređati u odgovarajuću tepsiju, u koju se prvo sipa jedna šoljica vode, pa ređati namirnice sledećim redom - krompir, zelje, meso, zelje i na kraju krompir. Razmutiti pavlaku sa dva jajeta, šoljicom vode i šoljicom mleka, dobro izmešati, preliti preko musake i staviti u vruću rernu da se peče jedan sat. Musaka je gotova kad krompir porumeni.