Hladan jabuka-puding i moka-mus

.

SASTOJCI

- 5 jabuka
- 2 kesice pudinga od vanile
- 1 vanilin-šećer
- 1 dl vode
- 0,5 dl limunovog soka
- 3 kašike smeđeg šećera
- 3 kašike mlevenog integralnog keksa
- 2 šake pahuljica po želji

PRIPREMA

1. Narendajte jabuke na krupnije rende i prelijte limunovim sokom. Prebacite u šerpu, dodajte šećer i vanilin-šećer, dolijte vodu i stavite na vatru. Čim prokuva, sklonite i umešajte puding koji ste razmutili s malo vode, pa uz neprestano mešanje skuvajte na tihoj vatri. Kada se zgusne, pustite da se ohladi.
2. Smesu podelite na dva dela, pa u jedan umešajte keks, a u drugi pahuljice. Puding možete podeliti u čaše ili činijice, ili ga staviti u kalup, pa seći kao kolač.

Moka-mus

SASTOJCI

- 200 g čokolade
- kašika instant kafe u granulama
- kašika brendija
- kašika tople vode
- 4 jajeta
- 100 g šećera u prahu
- 3 dl ulupane slatke pavlake

PRIPREMA

1. Rastopite čokoladu i ostavite da se prohladi. Umutite žumanca sa šećerom, pa dodajte mešavinu od brendija, vode i kafe koja se rastvorila. Sjedinite s mlakom čokoladom, pa u to dodajte umućenu pavlaku i ulupan sneg od belanaca.

2. Sve lagano izmešajte i rasporedite u činijice ili čaše, ukrasite po želji mrvicama instant kafe ili listićima badema. Ohladite. Poslužite sa sladoledom od čokolade.