RUSKA ČOKOLADNA TORTA: Sjajan način da usrećite svoje najvoljenije

Profimedia

Ukoliko su vam dosadilo da pravite iste recepte stalno, ovo je sjajan način da obnovite trpezu ovim sjajnim desertom.

Potrebno je više vremena za pravljenje, ali rezultat je neverovatan.

Kuglice:

250 g krem sira
4 kašike šećera u prahu
2 žumanceta
3 kašike gustina
100 g kokosovog brašna

Biskvit:

6 belanaca
4 žumanca
2 kašike brašna
2 kašike gustina
2 kašike kakaa
4 kašike šećera u prahu
1 vanilin šećer
1 kašičica praška za pecivo
100 g čokolade

Čokoladni preliv:

100 g čokolade
3 kašike kisele pavlake

Za ukrašavanje: Nekoliko ušećerenih latica ružemalo srebrnih perlica

Foto Profimedia


  • Prvo napraviti kuglice. U posudu staviti krem sir, šećer u prahu, gustin i žumanca. Sve izmiksati štapnim mikserom, a onda umešati kokosovo brašno. Odložiti u frižider na petnaestak minuta.
  • Onda ruke posuti šećerom u prahu, otkidati komadiće smese i praviti kuglice. Potrebno je dvanaest komada. Staviti ih na pek papir i vratiti u frižider dok spremamo smesu za biskvit.
  • Za biskvit umutiti 4 žumanca sa tri kašike šećera u prahu i vanilinom. Otopiti čokoladu na pari, pa kad se malo prohladi, dodati je žumancima.
  • Mikserom ujednačiti čokoladnu smesu, pa špatulom umešati sneg od 6 belanaca i jedne kašike šećera u prahu.
  • Kad se testo ujednači, prosejati u njega mešavinu brašna, praška za pecivo, kakaa i gustina. Pažljivo izmešati špatulom.
  • Kalup za torte veličine 24 cm, dobro pomastiti i posuti brašnom. Poređati u njega kuglice, pa zaliti čokoladnom smesom. Peći na 180 stepeni oko 35 minuta, najbolje proveriti čačkalicom.
  • Ohladiti tortu,pa skinuti obruč. Napraviti čokoladnu glazuru tako što otopimo čokoladu na pari, pa joj dodamo tri kašike kisele pavlake.
  • Preliti glazuru preko torte, lepo omazati i strane, pa ukrasiti tortu ušećerenim laticama ruže i srebrnim perlicama.
  • Ohađenu tortu seći na kriške i služiti.

Savet:

Ušećerene latice je lako napraviti. Dobro ih oprati i osušiti, a onda ovlaš umutiti belance, umakati ih u njega i posuti šećerom u prahu. Prosušiti na vazduhu...

Profimedia 
Foto Profimedia

(NajjednostavnijiRecepti)