Medena Kata

.

Sastojci

Za testo:

- 2 jajeta
- 20 g masti
- 2 kašike meda
- 120 g šećera
- 450 g brašna
- 3 kašike mleka

Za nadev:

- 3 dl mleka
- 150 g šećera
- 150 g margarina
- 5-6 kapi ekstrakta ruma
- 3 kašike brašna
- 200 g džema od šljiva

1. Umutite jedno jaje, mast, med, mleko i šećer. Kuvajte dok se svi sastojci dobro ne sjedine. Dodajte drugo jaje i brašno.

2. Isecite testo na četiri dela, svaki razvucite i posebno pecite u tepsiji obloženoj papirom za pečenje na 180 stepeni dok ne postanu svetlobraon boje.

3. Nadev: Promešajte pola mleka i pola šećera i ostavite da proključa. Dodajte brašno i preostalu količinu mleka, pa sve zajedno sipajte u ključalo mleko. Zatim ostavite da se ohladi.

4. Uzmite prvi komad pečenog testa, preko njega namažite pola nadeva, pa ga pokrijte drugim drugim komadom. Preko njega namažite džem od šljiva i pokrijte ga trećim komadom pečenog testa. Preostali nadev premažite preko toga i pokrijte poslednjim komadom testa.