Jabuke u šlafroku su dobro oproban recept za sve sladokuce.
Ukoliko dosad niste pravili ovaj recept, veoma je jednostavan za pripremu.
Sastojci:
- jabuka1 kg
- vanilin šećer 2 komada
- pola kašičice
- jaja2 komada
- mleka500 ml
- brašno 350 gr
- prstohvat soli
- ulje 300 ml
Uputstvo za pripremu:
Jabuke oljuštite i izvadite im sredinu pa ih narežite na kolutiće debljine od oko pola centimetara. Pospite ih vanilin šećerom i cimetom i ostavite ih da odstoje oko 15 minuta.
Mikserom umutiti jaja, mleko, brašno i so da dobijete gustu smesu koju takođe ostavite da odstoji oko 15 minuta.
Jabuke umešajte u smesu i pržite u dubokom ulju do zlatne boje. Pržene jabuke izvadite na upijajući papir kako bi se upila suvišna masnoća.
Jabuke pospite šećerom u prahu i služite ih tople ili hladne! Prijatno!
Profimedia