Brz i zdrav hleb napravite bez mešenja od nekoliko vrsta brašna.
Obradujte svoje ukućane, napravite mek i ukusan hleb na jednostavan način.
Sastojci:
20 g svežeg kvasca
1 kašičica šećera
malo vode
1 kašika brašna
Izmešati i ostaviti da kvasac nadođe.
10 kašika crnog brašna za hleb
3 kašike speltinog brašna
3 kašike lanenog brašna
5 kašika heljdinog brašna
2 kašičice soli
Izmešati.
Priprema:
1. Dodati nadošli kvasac, 0,5 dcl. ulja i oko 5 dcl. vode. Mešati kašikom dok se ne dobije fino meko testo bez grudvica. Prekriti i ostaviti da se udvostruci.
2. Ponovo promešati i izliti u podmazan kalup ili tepsiju. Peći na 200 stepeni najduže sat vremena, bez ventilatora.
3. Pečen hleb izvaditi iz kalupa i umotati u krpu. Ako hočete hrskavu koricu, ostavite ga da se hladi bez umotavanja a po mogučnosti odignut od podloge (rešetka od rerne i sl...).