Sarajevski merak kolač

Priprema

1 Ulupati čvrst sneg od 6 belanaca, dodati 150 g šećera i kokos. Dobijenu masu sipati u podmazanu i brašnom posutu tepsiju i peći na blagoj temperaturi.

2 Isti postupak ponoviti i sa preostalih 6 belanaca, s tim što se umesto kokosa dodaju mleveni orasi.

3 Za nadev penasto umutiti žumanca sa šećerom i kuvati ih na pari dok se masa ne zgusne. Ohladiti, pa dodati penasto umućen margarin.

4 Nadev staviti na koru s kokosom, prekriti korom sa orasima, premazati žutim nadevom i ukrasiti rendanom čokoladom. Kolač seći na kocke.


SASTOJCI

12 belanaca

300 g šećera

200 g kokosa

200 g oraha

Za nadev

12 žumanaca

200 g šećera

1 margarin

Za ukrašavanje

rendana čokolada, kokos ili seckani orasi