.
Sastojci
1 pakovanje kora za pitu (1/2 kg)
1,5 kg jabuka
12 kašika šećera
1 dl ulja
1 dl kisele vode
cimeta po ukusu
3 kašike griza
šećer u prahu za posipanje
Priprema
1. Jabuke oguliti, odstraniti im semenke, pa ih izrendati. Staviti ih u šerpu, dodati šećer i staviti na laganu vatru da se dinstaju dok masa ne proključa. Nakon toga ih kuvati još desetak minuta. Skloniti sa šporeta i u prohlađenu masu dodati cimet i griz po ukusu.
2. Kore podeliti na po tri. Svaku premazati s malo ulja (slagati po tri jednu na drugu), a poslednju poprskati s malo kisele (ili obične) vode.
3. Na ivicu staviti fil od jabuka (četiri kašike ), pa uviti u rolat. Tako uraditi sa svim korama.
4. Uljem podmazati pleh, pa slagati rolate. Svaki dobro premazati s malo vode pomešane s uljem.
5. Pitu peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta. Ohlađenu obilno posuti šećerom u prahu, iseći i poslužiti.