Recepti Jelene Đoković uvek oduševe sve, a tako je bilo i ovaj put kada je sa svojim pratiocima podelila kako pravi ukusnu poslasticu.
Supruga Novaka Đokovića je oduševljena kolačom, a recept je više nego jednostavan.
Potrebno je: 200 g kakao putera, 2 kašike kokosovog ulja, 150 g kakao praha, 3 kašike javorovog sirupa, 1 kašičica lecitina, prstohvat soli.
Za sloj od bele čokolade potrebno je: 100 g kakao putera, 1 kašika kokosovog ulja, 3 kašike javorovog sirupa, 1 kašičica lecitina.
Priprema:
Istopite kakao puter i ulje, pa u to dodajte sve preostale sastojke. Dobijeno "testo" podelite na dva dela, pa u jedan dodajte nekoliko kašika kokosovog ili bademovog mleka. Promešajte dobro.
Za sloj od bele čokolade, istopite puter i ulje, dodajte preostale sastojke i sve dobro promešajte. Sad imate tri činije sa tri različita testa. Ostavite ih da se prohlade i malo stegnu, a zatim u kalupe za mafine sipajte po jednu kašiku od svake mešavine, tako da se pomešaju kao na slici. Ostavite u zamrzivaču 30 minuta, a ga možete poslužiti i uživati u ukosnoj poslastici.
(24sata.rs/EPK)