Predstavljamo vam stari recept za ovaj savršen doručak, kao i trik kako da napravite uštipke koji "ne piju" ulje.
Ovim receptom bićete oduševljeni i vi i vaši najbliži.
Sastojci:
250 ml kiselog mleka
4 jaja
12 kašika belog brašna
10 g praška za pecivo
2 dl ulja
Profimedia
Priprema:
1. Umutite jaja ohlađena na sobnoj temperaturi i pomešajte ih s kiselim mlekom. Dobro izmešajte pa jajima s kiselim mlekom postepeno, dodajte brašno i to kašiku po kašiku i prašak za pecivo. Ostavite da stoji oko deset minuta i promešajte.
2. Zagrejte ulje u dubljoj posudi za pečenje ili u tiganju. Ulje mora biti vruće kako se uštipci ne bi "napili" ulja.
3. Kašikom vadite uštipke i pecite ih dok ne pozlate. U posudi ne sme biti "gužva" kako se ne bi snizila temperatura ulja.