Starinske flekice sa kupusom i slaninom

Shutterstock

SASTOJCI

- 1 crni luk
- 100 g slanine
- 1 kašika šećera
- 1 kašičica aleve paprike
- 1 kg kupusa
- 1/2 kg testenine
- so, biber
- malo supe (od kocke)

PRIPREMA:

1. Kupus operite, očistite i odstranite mu sve tvrde delove. Isecite ga na kockice ili izrendajte na krupnije komade, pa ga dodatno iseckajte. Posolite ga i ostavite da odstoji oko 20 minuta.

2. Slaninu iseckajte na manje kockice, pa je propržite na malo ulja. Luk takođe iseckajte na sitno i dodajte ga slanini. Pospite kašikom šećera i dinstajte dok ne dobije zlatnu boju.

3. Ubacite seckan kupus, podlijte s malo supe i dinstajte dok ne omekša.

4. Za to vreme skuvajte testeninu.

5. U kupus dodajte alevu papriku, začinite, dodajte testeninu i sve lagano pomešajte. Jelo poslužite toplo.