Snežina torta

Shutterstock

.

SASTOJCI

- 7 jaja
- 7 kašika šećera
- 1 vanilin šećer
- 150 g mlevenih oraha
- 150 g mlevenih lešnika
- 50 g mlevenog plazma keksa

ZA FIL

- 200 g maslaca
- 150 g šećera u prahu
- 100 g plazma keksa
- 100 g mlevenih oraha
- 200 g čokolade za kuvanje
- 2 dl kuvane kafe (napraviti i ohladiti)

PRIPREMA

1. Pripremiti dva kalupa dimenzija 20 x 23 cm (podmazati ih i dno obložiti papirom za pečenje).

2. Dobro umutiti jaja sa šećerom i vanilin šećerom. Dodati mlevene orahe, lešnike i plazmu (umešati ih lagano varjačom). Dobijeno testo rasporediti u dva pripremljena kalupa i peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 20 minuta. Pečene kore izvaditi na rešetkastu podlogu i ohladiti pre filovanja.

3. Fil: Plazma keks složiti na tacnu i preliti ohlađenom kafom. Dobro umutiti maslac sa šećerom. U to dodati plazmu (ne treba je gnječiti, mikser će je usitniti), mlevene orahe i omekšalu čokoladu i sve dobro sjediniti.

4. Na tacnu staviti jednu koru, premazati je polovinom fila, pokriti drugom korom, malo je pritisnuti dlanovima, pa je filovati preostalim filom odozgo i okolo. Tortu ukrasiti po želji.