NIJE PRALA ŠOLJU KAFE NA POSLU SVAKI DAN Svi su mislila da je ALJKAVUŠA, ali je jedina bila U PRAVU

Printskrin

Ako ste jedni od retkih koji ne pere šolju kafe na radnom mestu, onda ste možda i srećnik.

Naime, kako tvrde stručnjaci, to može da znači da ste manje izloženi bakterijama. Reč je o tome da sunđer u kuhinji na poslu biti puna štetnih bakterija. Pranje šoljice od kafe tim istim sunđerom prenose bakterije na šolju iz koje ćeš ponovno piti kafu.

Sa druge strane, ako piješ običnu kafu, bez mleka, ostaci kafe na šolji ne moraju se prati sunđerom. Dovoljno je da se ispere sa vodom.

Profimedija 
Foto Profimedia


"Ako ostavite neopranu šolju sa tragovima mleka za kafu ili šećera preko vikenda, to sigurno može da prouzrokuje nastanak buđi. Međutim, ako ste popili svoju kafu i ispraznili šolju do kraja, možete je koristiti sledeći dan bez potrebe da je prethodno operete sunđerom i deterdžentom za suđe. Samim time neće postojati rizik za zdravlje", izjavio je doktor Stark.

"Ako se napravi analiza prosečne neoprane šolje kafe, naravno da će se pronaći bakterije. Ali zapamtite, većina njih došla je iz usta osobe koja koristi šolju. S obzirom na činjenicu da većina štetnih bakterija umire ubrzo posle napuštanja tela, možemo piti kafu iz svoje šolje za kafu koja nije prethodno oprana, iako ste možda bili bolesni, jer se nećete ponovno zaraziti", dodao je doktor Stark.

Shutterstock 
Foto Shutterstock

24satahr