Cicina ananas torta

.

SASTOJCI

Za koru:
8 jaja
160 g šećera
160 g brašna
Za fil:
4 jajeta
140 g šećera
2 šoljice mleka
1 kesica vanilin šećera
160 g putera
1 konzerva ananasa
4 kesice šlaga

PRIPREMA

1. Umutite jaja, dodajte šećer i brašno i u okruglom kalupu za tortu ispecite koru. Najbolje je da koru ostavite da prenoći, pa joj sutradan isecite poklopac, izdubite sredinu tako da dobijete oblik posude debljine stranica 2-3 cm.

2. Skuvajte na pari jaja, šećer, mleko i vanilin šećer, pa kad se ohladi, u fil dodajte umućen puter i sredinu koju ste izdubili iz kore. Na kraju dodajte ananas isečen na kockice i umućena dva šlaga.

3. Filom ispunite izdubljenu sredinu kore, poklopite i tortu premažite s preostale dve kesice umućenog šlaga. Tortu možete ukrasiti ananasom.

Savet Umesto ananasa, za ovu tortu možete koristiti kivi, jagode, maline, breskve ili neko drugo sočno voće.