Recept

BRZA ČOKOLADNA TORTA KOJA SE NE LEPI ZA BOKOVE: Napravite desert zbog kog vas neće gristi savest

Foto: Profimedia

Spoj čokolade i torte mnogima je omiljeni desert, no ovakva poslastica često je vrlo teška i prepuna šećera i praznih kalorija. Ako želite da isprobate ekspresnu lajt verziju popularne poslastice, napravite dijetalni čokoladni kolač.

SASTOJCI ZA ČOKOALDNU TORTU:

1. Prvi skup sastojaka:

- 3/4 šoljice brašna, 1 šoljica šećera (bolje smeđeg ili kokosovog), 2 pune kašike kakaa u prahu (gorkog), 1 kašičica soli, 1 žličica prašak za peciva, 3/4 kašičice sode bikarbone

2. Drugi skup sastojaka:

1 jaje, 1/2 šojice mleka, 2 kašike ulja, 1 kašičica ekstrakta vanile, 1/2 šoljica vode.

PRIPREMA:

1. U posudu za miksanje stavite prvi skup sastojaka (brašno, šećer, kakao, so, prašak za peciva i sodu bikarbonu).
2. U posebnoj posudi izmešajte sastojke iz drugog skupa, dodajte ih prvima te sve dobro izmiksajte dok ne dobijete ujednačenu i glatku smesu.
3. Zagrejte pola šoljice vode i kada proključa dodajte je u smesu i sve dobro izmešajte.
4. Zagrejte rernu na 180 stupnjeva, smesu izlijte u kalup i pecite oko 30 do 40 minuta.

Tortu isecite na 12 kriški kada se ohladi i poslužite. Svaka kriška torte ima 200 kalorija pa tako možete lakše kontolisati njihov unos.

Foto: Profimedia


(zadovoljna.hr)