PRVO SE DOBRO NAKRKAJTE: 10 top jela uz koje ćete lakše podneti OPIJANJE!

Profimedia

Zlatno pravilo svakog izlaska je - dobro se najedite pre ispijanja alkohola i popijte puno vode.

Da li želite da na nogama dočekate jutro, i da se sledeći dan ne presavijate od glavobolje i mamurluka? Pre izlaska pojedite neka od ovih top 10 jela, i neće biti problema.

  • Šunka i luk su odličan izbor pred odlazak na žurke, ali, ako planirate da se ljubite sa nekim, luk ipak izbacite.
  • Kajgana u sebi ima esencijalne aminokiseline koje su odlične u borbi protiv mamurluka.
  • Francuska salata pravi je izbor odličnih namirnica koje pomažu da preživite razuzdanu žurku. Sadrži jaja, kisele krastavce koji će snabdeti telo elektrolitima, majonez koji je masan i odlično ide uz alkohol.
  • Palenta sa jogurtom jer je jogurt bogat ugljenim hidratima, mastima i proteinima, a u kombinaciji sa kukuruznom krupicom pomoći će vam da bolje podnosite alkohol.
  • Pečena piletina sa integralnom rižom dugo će se zadržati u želucu pa će na neki način "amortizovati" sav alkohol koji popijete. Zamenite beli pirinač sa integralnim jer je bogat vlaknima i telu treba duže da je razgradi pa će duže otpuštati energiju.
  • Pečeni losos sa krompirom jer losos sadrži velike količine vitamina B12 kojeg alkohol izvlači iz tela. Osim toga, to je masna riba, a zna se da masna hrana ide dobro uz alkoholna pića.
  • Špageti bolonjeze jer se nivo glikogena menja u telu kada u njega uđe alkohol, ali testenina će se pobrinuti da taj nivo ostane na normali jer su špagete bogate ugljenim hidratima. Meso će vas duže držati sitima pa se nećete tako brzo napiti.
  • Krekeri sa humusom su baze ugljenim hidratima, a humus je pravi izvor vitamina B. Humus se radi od leblebija, a poznato je kako su mahunarke odličan izbor u borbi protiv mamurluka.
  • Pohovana svinjetina sa rižom -j oš jedno prilično teško jelo uz koje se bez puno razmišljanja može popiti koja čašica više.
  • Bogati sendvič - u njega možete staviti sve što imate kod kuće - salamu, sir, pršut, kobasice ... Svakako ga malo premažite maslacem kako bi bio još masniji.
Profimedia 
foto Profimedia

(24sata.hr)