Bakin kolač od maka i griza

Shutterstock

Sastojci

2 čaše (od 2 dl) šećera
2 čaše jogurta
1 čaša griza
1 čaša ulja
1,5 čaša brašna
7-8 kašika maka
1 prašak za pecivo
1 kašika ruma (nije obavezno)

Glazura

100 g šećera u prahu
sok 1/2 limuna
malo narendane korice limuna

PRIPREMA

1. Mikserom umutite jogurt sa šećerom, dodajte griz, ulje, brašno, mak, prašak za pecivo i rum.

2. Dobijenu smesu sipajte u namašćeni i pobrašnjeni lim za pečenje i stavite na 170 stepeni, oko 25 minuta.

3. Dok se pečeni biskvit hladi, mikserom umutite šećer u pragu s rendanom limunovom koricom i sokom od limuna u glatku glazuru (limun nipošto ne sme da bude prskan, već organski. Ako nije, izostavite koricu iz recepta).

4. Isecite kolač na kocke i prelijte ga glazurom.