Rak je jedna od najrasprostranjenijih bolesti koja više nije rezervirana samo za starije ljude – od njega obolijevaju i mlađe osobe pa čak i bebe. Jedan lekar tvrdi da je postotak izlečenja viši od 90 odsto, a ujedno navodi i popis namirnica bogatih vitaminom važnim za ovu bolest.
Jedini službeni lek za rak je hemoterapija, a mnogi lekari je nazivaju i "otrovom koji leči", jer uz kancerogene, ubija i zdrave ćelije, te uništava imuni sistem.
Međutim, doktor Harold Maner, inače profesor biologije i šef univerziteta "Loyola" u Čikagu, kategorički tvrdi da rak nije ništa drugo nego nedostatak vitamina B12. Uporedio je rak sa Skorbutom, stanjem koje izaziva oticanje tkiva, promene na koži, zglobovima i vezivnom tkivu. Kasnije je otkriveno da je Skorbut u stvari nedostatak vitamina C.
"Oni koji boluju od raka treba prvo da znaju šta je rak. Ne paničite! Istražite svoje zdravlje! Kao što niko ne umire od Skorbuta, ne može ni od nedostatka vitamina B17", tvrdi doktor.
Saveti za lečenje raka:
Maner veruje da je za lečenje i prevenciju raka sasvim dovoljno svakog dana pojesti 15-20 jezgra iz koštice kajsije.
Takođe, savetuje da se konzumiraju klice pšenice za koje se veruje da su čudesan lek koji sprečava i leči rak.
Namirnice bogate vitaminom B17:
- Koštice i semenke voća jabuke, kajsije, breskve, kruške i suve šljive
- Variva od kukuruza, graška, klice pšenice, mahune
- Orašasto voće poput gorkog badema, australskog i indijskog oraha
- Bobičasto voće poput borovnice, aronije, kupine, maline i jagode
- Žitarice poput susama, lana, pšenični griz, ječam, heljda, šećerna trska, proso
(urbanatural.in/net.hr)