Probajte pa će vam biti jasno zašto je ova poslastica postala sastavni deo svakog veselja kod nas
Tako sočna, tako jednostavna, sa kupovnim korama i filom koji se samo umuti, bez kuvanja!
Sastojci: Čokoladne kore, 500 ml čokoladnog mleka, 700 g kisele pavlake, 300 g mlevenog keksa, 150 g šećera u prahu, 500 g šlaga + 1 kesica i 500 ml kisele vode.
Za fil umutite šlag sa kiselom vodom. Posebno umutite kiselu pavlaku sa šećerom u prahu, pa dodajte mleveni keks.Izmešajte da se sjedini, pa dodajte 4 kašike prethodno umućenog šlaga i promešati. Ako je gusto, dodati još dve kašike šlaga. To može da varira zbog suvoće keksa.
Uzmite prvu koru i dobro je isprskajte čokoladnim mlekom. Kad upije, namažite trećinom fila, a preko nanesite trećinu šlaga. Isti postupak ponovite sa ostatkom materijala i završite četvrtom korom. I nju isprskajte čokoladnim mlekom, a odozgo ukrasite kesicom umućenom šlaga, čokoladnim mrvicama ili šećernim ukrasima po izboru.
Po izboru, četvrtu koru ne morate ni da stavljate, već možete da završite poslednjim delom fila i šlaga.
Torta se pravi za svega pola sata, jako je sočna i mekana, a njen ukus će vas sigurno naterati da je napravite ponovo!
Čitajte još na portalu Stil:
Lupani kačamak: Starinski doručak nezamenljivog ukusa! (RECEPT)
Srpski domaći hleb koji se ne mesi: Naraste duplo, uspeće vam sigurno! (RECEPT)
15 tajni kuvanja naših baka: Saveti zlata vredni za sve domaćice!
Originalni recept za čizkejk: Desert koji se ne zaboravlja!
Baklava višnjevača: Kolač koji na prvi zalogaj postaje omiljen! (RECEPT)