Sastojci
♦ 200 g šampinjona
♦ 1 mala glavica crnog luka
♦ 1 dl ulja
♦ 2,5 dl mleka
♦ 1 kocka za instant supu
♦ 3 kašike pavlake
♦ 2 kašike brašna
♦ peršun, so, biber
Priprema
Šampinjone iseći na tanke listiće ili ih podeliti na četiri dela i na najmanjoj brzini grubo ih usitniti u multipraktiku. Luk iseći na kockice ili ga takođe usitniti mašinski. Na ulju izdinstati luk i šampinjone. Potom dodati brašno i pržiti još malo, pa uz lagano mešanje dodati mleko. U sve to naliti pola litre vode, vratiti na laganu vatru i kada provri, dodati kocku za instant supu. Posoliti i pobiberiti po ukusu. Kuvati na laganoj vatri dok šampinjoni ne omekšaju, a potom u čorbu umešati pavlaku. Služiti toplo.