SASTOJCI
- 1 glavica crnog luka
- 250 g šargarepe
- veza peršuna
- 75 g dimljene slanine
- 1 jaje
- 150 g brašna
- 2,5 dl mleka
- struk praziluka
- so, malo ulja
Fil
- 400 g krem-sira
- iseckana šunkarica
- 2 kuvana jajeta
Priprema:
1. Iseckajte crni luk i peršun. Šargarepu narendajte, praziluk isecite na tanke kolutove, a slaninu na kockice. Crni luk posolite, ostavite da pusti vodu, dodajte jaje, brašno i mleko i napravite testo za palačinke. Masu podelite na dva dela. U jedan deo dodajte rendanu šargarepu i peršun, a u drugi seckan praziluk i slaninu. Ispecite palačinke.
2. Hladne filujte krem-sirom, seckanom šunkaricom i izrendanim kuvanim jajima i ređajte ih jednu na drugu. Poslednju palačinku premažite preostalim krem-sirom.