Piletina s pirinčem

Shutterstock

Sastojci

1/2 pileta
1 dl ulja
1 veći crni luk
1 veća šargarepa
1 velika kašika biozačina, biber
1 puna šolja od 2 dl pirinča
peršun
oko 7 dl vode
1 kocka za supu

PRIPREMA

1. Piletinu iseći na komade i začiniti je biozačinom. Staviti je u nauljen dublji pleh, pa u rernu na pola sata da se zapeče.

2. Luk sitno iseckajte pa ga pomešajte s narendanom šargarepom, seckanim peršunom i biozačinom (pazite da ne presolite jer je i tečnost sa kockom za supu kojom prelivate jelo slana). Dodajte opran pirinač i sve dobro sjedinite.

3. Mešavinu pirinča i povrća dodajte piletini i sve lagano promešajte. Zalijte vodom u kojoj je skuvana kocka za supu i vratite u rernu.

4. Pecite dok tečnost ne ispari i dok se pirinač ne skuva. Poslužite uz salatu.