Kolač bez brašna i šećera svetski hit: Baš, baš dobar desert! (RECEPT)

Thinkstock

Najbolji kolači nastaju od prirodnih namirnica

Baš dobar desert pravi se veoma lako, a recept je došao čak iz Južne Amerike. Mi ga obožavamo jer se lako pravi, a za njegovu pripremu potrebni su vam sledeći sastojci:

- 4 jaja
- 2 pomorandže
- 200 oraha ili badema ili lešnika ili kokosa
- pola kašičice sode bikarbone

Za fil:
- 100 grama crne čokolade
- 200 ml neutralne pavlake za kuvanje.

Priprema:
Pomorandže prvo potopite u rastvor sode bikarbone i ostavite da odstoje pola sata. Zatim ih kuvajte oko pola sata dok ne omekšaju. Sameljite ih dobro u blenderu, dodajte jaja i orašaste plodove predhodno samlevene, te malo sode bikarbone.

Pecite na 200 stepeni oko 20 minuta.

Na ringli prokuvati neutralnu pavlaku pa u nju dodati čokoladu dok se rastopi. Preliti gotov i prohlađen kolač. Rashladiti u frižideru i poslužiti.


Čitajte još na portalu Stil:

Slani mafini bez brašna: Raspametiće vas njihov divan ukus! (RECEPT)

Posne ćufte koje ćete obožavati: Zamena za meso je preukusna! (RECEPT)

Ovo testo za kiflice ne može da vam ne uspe: Meke kao puter kifle, nema čekanja da naraste! (RECEPT)

Posna žito torta: Sočna poslastica puna vitamina B!

Bolest odlazi tada, kada nestaje potreba za njom: 3 pitanja koja teraju rđu od tela!

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: