RECEPT
Gratinirano povrće
SASTOJCI:
- 400 g čeri paradajza
- 2-3 crvene paprike
- 250 g tikvica
- 250 g patlidžana
- 2 crvena luka
- 3-4 čena belog luka
- so, biber
- ulje
- 1 kašika seckanog bosiljka
- malo ruzmarina
- 150 g polutvrdog sira
PRIPREMA
1. Tikvice, patlidžan i papriku isecite na veće kockice, paradajz presecite napola, a beli i crveni luk na listiće.
2. Posudu za pečenje premažite uljem, stavite iseckano povrće, posolite, pobiberite, poprskajte uljem i lagano promešajte. Pospite bosiljkom, ruzmarinom i stavite da se peče oko 20 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
3. Povrće pospite rendanim sirom i zapecite desetak minuta. Jelo poslužite toplo.
SAVET: Ukoliko postite, iz jela izostavite sir