URLIKE LUNAČEK TRAŽI: Srbija da povuče optužnicu protiv Ramuša Haradinaja!

Zorana Jevtic

BRISEL, 10. marta (Tanjug) - Potpredsednica Evropskog parlamenta Ulrike Lunaček pozvala je Beograd da povuče, kako tvrdi, zasterelu optužnicu protiv bivšeg lidera tzv. OVK Ramuša Haradinaja, koga Srbija tereti za ratni zločin nad srpskim civilima, a Prištinu da nastavi proces dijaloga.

Ona je, reagujući na jučerašnju rezoluciju kosovskog parlamenta kojom se traži bezuslovno puštanje Haradinaja na slobodu i prekid dijaloga sa Beograd dok se taj zahtev ne isuni, na svom tviter nalogu napisala: "Beograd i Priština treba da se vrate za pregovarački sto i nastave proces dijaloga", napisala je ona na svom Tviter nalogu povodom rezolucije kosovskog parlamenta kojom se traži bezuslovno puštanje Ramuša Haradinaja i prekid dijaloga sa Beogradom dok se taj zahtev ne ispuni.

Lunaček, koja je i iIzvestilac Evropskog parlamenta za Kosovo smatra Srbija treba da povuče svoju, kako kaže, zastarelu međunarodnu poternicu protiv Ramuša Haradinaja.Haradinaj je uhapšen 4. januara na aerodromu u Bazelu po Interpolovoj poternici Srbije zbog ratnih zlocina.Francuski sud ga je 12. januara uslovno pustio da konacnu odluku o izrucenju čeka na slobodi u Francuskoj.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

EVO KO SU UBIJENI SVEDOCI ZLOČINA OVK