SVETSKI KUVAR OTKRIVA RECEPT ZA SAVRŠENU KAJGANU: Evo šta treba da uradite kad ulupate jaja
Lakše je nego što mislite.
Kajgana možda izgleda kao jednostavan jelo, ali postoji mnogo rasprava o tome kako da je pripremite na pravi način.
Poznati kuvar Entoni Burden je tu da reši ovu dilemu. U nedavnom videu za Tech Insajder, podelio je svoju tajnu za pravljenje savršene kajgane.
Prvo, trebaju vam četiri jednostavna sastojke: jaja, puter, so i biber. On naglašava da jaja moraju biti sveža, jer na kraju krajeva, ona su zvezda predstave.
Priprema:
Zagrejati tiganj tako da bude vruć, ali ne previše. Onda razbijte jaja i ubacite ih u činiju ili šolju. Zatim mutite jaja viljuškom pazeći da ih ne umutite previše već da se prepliću i beli i žuti delovi. Posolite i pobiberite, i ne dodajte ništa drugo ni vodu, ni mleko.
"Ne pravite pitu" napominje Burden.
Odmah nakon mućenja jaja, položite ih u zagrejan tiganj sa dosta maslaca.
Entoni ističe da ne treba dozvoliti da jaja "sede" pre nego što ih ubacite u tiganj. Treba ih pustiti da se "prilagode malo" u tiganju pre nego što krenete da ih mešate. Ova tehnika pomaže u postizanju pahuljaste strukture jaja.
SA SAJTA STVAR UKUSA PREPORUČUJEMO JOŠ:
Šta se dešava u organizmu ako jedete 3 jajeta nedeljno?
9 saveta za pripremu savršene kajgane
5 najčešćih grešaka u pripremi kajgane
Kako da skuvate kajganu u ljusci (VIDEO)
5 najčešćih grešaka u pripremi kuvanih jaja