Otkrivamo vam 5 tajni savršenog peciva
Da bi vaše pite, pogače, pogačice i kiflice uvek bile ukusne, meke i mirisne, predlažemo vam ove savete.
Ovaj tekst je preuzet sa sajta Stvar ukusa
1. Ključ je u kvalitetu
Kada birate namirnice, vodite se kvalitetom. Pitajte iskusne domaćice - bake, tetke, mamu koje je brašno visoko kvalitetno ili da li je bolje kupovati kvasac od brendiranih proizvođača ili kupovati u manjim prodavnicama lokalnog karaktera.
2. Uvek koristite puter
Jedno pakovanje putera uvek treba da imate u frižideru. Sa njim su peciva daleko ukusnija i lakša za obradu. Mali savet u vezi ove namirnice je da pre nego što počnete da ga koristite, ostavite ga nekih 30 -tak minuta na sobnoj temperaturi. Dakle, puter, ne margarin!3. Verujte sebi, a ne receptuDanas možete da pronađete mnogo recepata preko interneta, ali i brojne greške u merama. Da ne bi došlo do toga da vam npr. pogača propadne, vodite se receptom, ali i svojim kulinarskim iskustvom. Ako pravite kiflice i vidite da je testo lepljivo, dodajte brašna. Ili u obrnutom slučaju, dodajte vode. 4. Suvo voće i testoAko u pecivima koristite suvo grožđe ili brusnice, malo ih pobrašnite, jer na naj način neće padati po dnu peciva, već će biti ravnomernije raspoređena. 5. Ukus, a ne formaNe treba da vas opterećuje to što pogačice nisu jednake veličine ili nisu nešto na oko lepe. Bitno je da su ukusne!6. Tajni sastojak za pecivaKvasac koji podstiče narastanje testa najbolje deluje u vlažnim i toplim sredinama.
SA SAJTA Stvar ukusa PREPORUČUJEMO JOŠ: