Mladenčići

.

SASTOJCI

- 1 kg brašna
- 1 kockica svežeg kvasca
- 5 dl vode
- 5 kašika ulja
- 5 kašika šećera
- 3 kašike meda za premazivanje
- malo soli
- 1 kašika praška za pecivo

PRIPREMA

1. Pomešajte kvasac u malo vode i dodajte šećer (možete koristiti i kiselu vodu).

2. Brašno stavite u posudu (ostavite 100 g sa strane, trebaće vam kad testo kasnije budete mesili) i dodajte mu prašak za pecivo, med, a zatim so i ulje. Dodajte i kvasac i sve dobro zamesite. Dodajte ostatak vode i izradite testo, a zatim ga ostavite da nadolazi oko 20 minuta.

3. Razvucite ga i modlom ili čašom vadite 40 mladenčića. Poređajte ih na papir za pečenje i pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 15 minuta, dok ne porumene.

4. Ispečene mladenčić premažite medom.

Savet: Prema običaju, treba umesiti 40 mladenčića

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) ČOKOLADNI KOLAČ KOJI JEDETE BEZ GRIŽE SAVESTI: Sprema se brzo a ima samo 200 kalorija