Postoje teorije da je ljuska od jajeta prepuna korisnih sastojaka - ima pregršt kalcijuma, gvožđa, bakra, mangna, cinka, fluora, fosfora, hroma.
Prema izvesnim studijama ljuska od jajeta odlična je za kosti, za pravilan rad štitne žlezde, kod gastritisa, za jačanje organizma.
Ljuska jajeta jeste bogata mineralima, saglasni su stručnjaci, ali ipak postoje oni koji ne preporučuju da jedete samlevene ljuske. Naime, ljuska štiti jaje od prodiranja nečistoća i mikroorganizama, pa bi neadekvatnom pripremom ljuske moglo da bude više štete nego koristi.
Za sada nema puno istraživanja koja potvrđuju pozitivan učinak kozumiranja ljuske jajeta, a spominje se u kontekstu fortifikacije hrane, odnosno obogaćivanja određene hrane određenim nutrijentima, u ovom slučaju kalcijem iz ljuske jajeta.
(superzena)
POGLEDAJTE BONUS VIDEO:
(KURIR TV) SMRŠAO BEZ DIJETE: Ovo je program za 45 kg manje za pet meseci!