TURSKI BUREK PRŽEN U TIGANJU: Ćig borek sa mesom (RECEPT)
Burek od hrskavog testa sa mlevenim mesom po receptu turskih pekara!
Ovo testo se može pržiti i bez fila jer je hrskavo i ukusno, piše Lepa & srećna.
Pomešajte 2,5 čaše brašna, 1 kašiku sirćeta i 1 čašu vode, dodati soli po ukusu pa umesiti meko testo i ostaviti da odmara 45 minuta. Delite na loptice veličine oraha, razvijajte jednu po jednu oklagijom i na svaku namažite po kašiku fila. Fil pripremite od 250 gr mlevenog mesa, 1 glavice crnog luka (izrendana ili sitno seckana), soli i bibera po ukusu i 1/2 čaše vode.
Kad mažete fil na testo, ostavite ivicu od 1 cm bez fila. Preklopite testo na pola, pa viljuškom spojite krajeve i odmah pržite u dubokoj masnoći, da porumeni s obe strane. Borek vadite na papirni ubrus i služite topao uz jogurt ili kiselo mleko. Posebno vodite računa da se filovano testo odmah prži, jer može previše da se opusti i izgubi i oblik i ukus.
PROČITAJTE JOŠ:
Najbolji pečeni krompir u rerni svih vremena (RECEPT)
KAKO SE PRAVI FETA SIR
Uskrs - FARBANJE JAJA: najlepši način da ukrasite jaja penom za brijanje (VIDEO)