PUTIN KAKVOG JOŠ NISTE VIDELI: Finskog predsednika nazvao vrelim momkom, a Amerikanca frapirao

AP 31.03.2017.

Predsednik Rusije Vladimir Putin prisustvovao je forumu u Arhangelisku, u arktičkom delu Rusije.

Na konferenciji za štampu bio je vidno raspoložen, i tom prilikom dao je nekoliko izjava koje su izazvale veliku pažnju.

Putin je našao mnoštvo prilika za humor. Između ostalog, ponudio je Islandu vojnu podršku, zahvalio se američkom moderatoru na razdvajanju Krima od Ukrajine, a citirao je i bivšeg američkog predsednika Džordža Buša starijeg.

Moderator na samitu Džef Katmor nije mogao da odoli a da ne upita Putina o trenutnim odnosima između Moskve i Vašingtona, koji su u senci optužbi da se Rusija umešala u ishod američkih izbora, kao i o Ukrajini i Krimu.

"Znao sam da će se ovako završiti. Zaista ne bih voleo da se problemi rusko-američkih odnosa prebace na ovu pozitivnu platformu ", rekao je Putin, dodajući da će ipak odgovoriti iz poštovanja prema Katmoru i njegovoj firmi.

"Želim da vam se zahvalim na tome da kada ste govorili o problemu, odvojili ste Ukrajinu i Krim. Tako i treba", rekao je on.

Kada je u upitan da li se Rusija umešala u izbore, Putin je rekao: "Čitajte mi s usana: Ne."

Finski lider Sauli Ninisto naveo je, aludirajući na trenutne tenzije u svetu, da je arktička hladnoća dobro okruženje da se tenzije stave upravo tu.

"I to je ono što nam kaže vreli ("hot", zgodan, prim.aut.) finski momak. Trebalo bi da obratimo pažnju", dodao je Putin.

Predsednik Islanda Gudni Johaneson rekao je da je bi bilo teško nađi zemlje sa toliko mnogo razlika kao što imaju Rusija i Island. Kako kaže, Rusija je najveća zemlja na svetu, dok Island čak nema ni svoju vojsku.

"Treba vam pomoć?", osmehnuo se Putin, nudeći vojnu pomoć Islandu.

(RT)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: