Najlepše zemičke za najveći praznik!
Za uskršnje praznike, obradujte najmilije ukusnim, dekorativnim zemičkama, piše Lepa & Srećna.
Kad provri 300 ml mleka, sklonite s vatre i dodajte 50 gr putera ili margarina, pa kad se prohladi dodajte 75 gr šećera, 1 kašičicu soli i otopljenu kesicu kvasca. Sipajte u 500 gr brašna i umesite meko testo. Premažite ga uljem i neka stoji sat vremena da naraste duplo.
Dodajte 75 gr suvog grožđa, 50 gr mešanog kandiranog voća, narendanu koru 1 pomorandže, 1 oljuštenu i sitno seckanu jabuku i 1 kašičicu mlevenog cimeta. Premesite i podelite na 15 delova pa oblikujte zemičke. Složite u tepsiju ostavljajući mesta da narastu. Prekrijte folijom i ostavite da rastu sat vremena. Za krst pomešajte oko 75 gr brašna i oko 5 kašika vode pa oblikujte meko testo i ukras stavite na svaku zemičku. Pecite na srednjoj temperaturi dvadesetak minuta. Za glazuru otopite 3 kašike džema od kajsija i premažite toplo preko toplih zemički.
PROČITAJTE JOŠ:
POGLEDAJTE BONUS VIDEO:
(KURIR TV) BUDITE SPREMNE ZA VASKRS Ovo je NAJBOLJI način da IZBELITE jaja! Potrebne su samo 2 stvari