Potkovice

Zamesiti meko testo i ostaviti ga da se odmori 1 sat. Nakon toga testo podeliti na dva dela, pa svaki od njih na četiri (loptice treba da budu manje)

Sastojci:
♦ 550 g brašna
♦ 2 dl jogurta
♦ 1 dl tople vode
♦ 50 ml maslinovog ulja
♦ 60 g putera
♦ 1 jaje
♦ 200 g iseckanih maslina
♦ pola kocke kvasca (10 g)
♦ 1 kašičica šećera
♦ 1 kašičica soli
♦ 150 g mocarele
♦ susam

Priprema:
U mlakoj vodi razmutiti kvasac sa šećerom. Kad zapeni, sipati ga u brašno, u koje ste prethodno dodali jaje, jogurt i so.

Zamesiti meko testo i ostaviti ga da se odmori 1 sat. Nakon toga testo podeliti na dva dela, pa svaki od njih na četiri (loptice treba da budu manje).

Svaku lopticu razviti oklagijom, pa oštrim nožem napraviti zareze kao na fotografiji, premazati puterom pa posuti tanko iseckanim maslinama i mocarelom, uviti u kifle i saviti ih u oblik potkovice. Ređati u tepsiju obloženu papirom za pečenje, premazati ih žumancetom i posuti susamom. Peći na 200 stepeni.