Čokoladni brauni - hrana za dušu

Shutterstock

Sastojci:

- 250 g putera
- 400 g crne čokolade
- 6 jaja
- 150 g šećera
- kesica vanilin šećera
- 150 g brašna
- kašika ruma

PRIPREMA:

1. Stavite puter i sitnije izlomljenu čokoladu na srednju vatru da se polako otope.

2. Dok se čokolada topi, umutite penasto 6 jaja, 150 g šećera i kesicu vanilin šećera. Kada umutite jaja, dodajte toj smesi rastopljenu čokoladu i umutite u homogenu smesu.

3. Dok mutite, dodajte 150 g brašna i kašiku ruma za aromu. Pleh obložite pek-papirom i izlijte smesu. Pecite 25 minuta na 180 stepeni.

4. Pri serviranju, prelijte pojedinačne braunije otopljenom čokoladom i ukrasite bobičastim voćem ili seckanim orasima.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: