TURSKI SPECIJALITET SULTANIJE HATIDŽE: Iskender kebap (RECEPT)

Shutterstock

Selma Ergeč, nesrećna sultanija Hatidže iz „Sulejmana Veličanstvenog“, ne jede meso, ali Iskender kebap je jelo koje je uvek privlači, piše Lepa & Srećna.

Ovaj doner možete spremiti i kod kuće, tako što 400 g telećeg ili drugog krtog mesa u komadu stavite u zamrzivač na dva sata tako da možete da ga sečete na izuzetno tanke listiće. Pržite ih na teflonu, dodajte vode ako treba da sasvim omekšaju.

Kašiku paradajz pirea upržite na ulju, dodajte po šolju rendanog paradajza i tople vode i kad se ukuva dodajte 3 kašike kečapa i posolite. U posebnom tiganju zagrejte 2 kašike ulja i 2 kašike maslaca, u to prebacite meso, posolite, dodajte majčinu dušicu pa kratko propržite. Zagrejte 2 lepinje, stavite na zagrejani tanjir, prelijte toplim maslacem i sosom, poređajte meso. Odozgo ili sa strane stavite kiselo mleko i po želji baren pirinač.

PROČITAJTE JOŠ:

KROMPIR U RERNI NA TURSKI NAČIN

EVO GDE ŽIVI DŽIHAN IZ SERIJE PARAMPARČAD

KAKO JE OSVOJEN BALI-BEG